Eversense CGM zon cover

Ik ben ontzettend blij met mijn Eversense XL sensor, maar helaas is hij gevoelig voor zonlicht. Omdat ik niet altijd een zwart t-shirt aan hebt en zomers ook weleens in een tanktopje wil lopen heb ik een cover gemaakt voor de transmitter zodat je niet meer de “veel omgevingslicht” waarschuwing krijgt.

De cover van stof overlapt de transmitter waardoor het omgevingslicht wordt tegen gehouden. Hierdoor krijg je niet de melding van veel omgevingslicht, of in mijn geval valse hoge waardes als je in de zon staat. Doordat het ook maar een klein beetje overlapt krijg je niet al te grote “tanlines” van je sensor. Het voordeel van deze oplossing is daarnaast ook nog eens dat het een stuk huid vriendelijker is. De gebruikte tape (Fixomull Stretch) is zacht voor je huid en je hebt niet een hele band om je arm heen wat je oksel weer kan schuren als de sensor hoog op je arm zit.

Wat heb je nodig om een Eversense CGM cover te maken?

  • Fixomull Stretch
  • Een oud t-shirt of andere dikke stof
  • Eventueel stof in huidskleur

Hoe maak je de Eversense cover?

Ik heb de maat van de Eversense transmitter opgemeten en een overlappende vorm uitgesneden uit een t-shirt. Dit heb ik in totaal 3x gedaan. Heb je een naaimachine dan kan je gemakkelijk de randjes van de stof afwerken zodat het niet rafelt en vervolgens de 3 lagen aan elkaar vast maken. Indien je graag een minder opvallende kleur heb kan je ook kiezen voor 2 lagen en dan een laag in huidskleur erover heen. Als je er maar voor zorgt dat de zon er niet meer door heen komt. De Eversense transmitter cover is hiermee klaar. Nu de tape!

Zelf plak ik de sensor cover niet volledig op de huid, of alleen aan de bovenkanten indien hij onder een dun t-shirt zit of een klein stukje erbij aan de zijkanten als ik een tanktopje of dergelijk aan heb. Hierdoor tape je niet de huid hele af in het warme weer.