Vroeger maakte ik weleens een carrot cake aan de hand van een recept van de BBC good food. Maar het recept voor worteltjestaart van de BBC is natuurlijk niet low carb. Gelukkig heb ik een koolhydraatarm recept voor een heerlijk luchtige carrot cake. Extra bonuspunten, je hebt niet veel nodig en hij is makkelijk te maken! Lees snel verder voor deze low carb carrot cake!
Ingrediënten voor een koolhydraatarme carrot cake
- 4 eieren
- 200 gram Amandelmeel
- 40 gram Erythritol (ik hou niet zo van het hele zoete, ben je een zoetekauw, doe dan iets meer)
- 100 gram worteltjes
- 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
- 1,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel kardemom
- 0,5 theelepel gember
- 1/4 theelepel zout
- Optioneel: een handje walnoten voor in de mix en een paar bovenop
- Optioneel: wat geraspte sinaasappelschil
Zo maak je de low carb wortel cake
- Zet de oven alvast aan op 150 graden.
- Doe de amandelmeel, bakpoeder, zout en de kruiden in een kom en meng ze met een garde.
- Doe de erythritol en de eieren in een andere kom en meng ze met een mixer tot het heel erg luchtig is. Dit duurt een aantal minuten, dus heb eventjes geduld.
- Rasp de wortelen (en eet stiekem alle kleine stukjes die je niet kan raspen op 😉 )
- Wil je walnoten gebruiken in het recept? Breek ze dan in deze stap in kleine stukjes en bewaar een paar hele walnoten voor decoratie op de bovenkant. Rasp daarna eventueel ook wat sinaasappelschil.
- Spatel vervolgens rustig de amandelmeel mix en de wortelen (en eventueel walnoten en de sinaasappelrasp) door de eieren mix heen. Doe dit rustig, want je wilt het beslag luchtig houden.
- Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier en bak de carrot cake voor 35 tot 40 minuten in de oven.
Voedingswaarde van de koolhydraatarme carrot cake: voor 10 stukken reken ik per stuk ongeveer 5 gram koolhydraten en 10 gram eiwitten.
Dit hangt af van de gebruikte ingrediënten, dus bij twijfel reken het zelf na.
Eetsmakelijk! Laat je mij weten wat je van de koolhydraatarme carrot cake vind?