Ken je die chocolate chip koekjes? Je kan ze zelf ook makkelijk koolhydraatarm maken. Dit recept is van Lowcarbchef.nl, het recept was te zoet naar mijn smaak, dus ik heb de hoeveelheden aangepast. Credits voor het recept gaan dus ook volledig naar Lowcarbchef. Hier is mijn versie voor koolhydraatarme chocolate chip koekjes.
Let erop dat je ze maar 10 minuten in de oven doet, want anders brand je ze aan. Afhankelijk van de gebruikte producten kan de hoeveelheid koolhydraten en eiwitten verschillen in jouw koekjes. Zelf reken ik 2 gram koolhydraten en 4 gram eiwitten per koekje.
Ingrediënten
- 170 gr amandelmeel
- 50 gr erythritol
- 100 gr gezouten roomboter
- 90 gr pure chocolade, 85% cacao
- 1 groot ei (L)
- 1 tl vanille extract
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl xanthaangom
- 1/4 tl zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt vervolgens in een steelpannetje boven een laag vuur de gezouten roomboter.
- Doe de gesmolten boter en erythritol in een grote kom en klop met een elektrische mixer samen. Voeg het ei en de vanille extract toe en klop nogmaals precies 15 seconden met de elektrische mixer.
- Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder, xanthaangom en zout toe aan de kom en klop nogmaals met de elektrische mixer, totdat alle ingrediënten goed zijn gemengd. Vorm dan met de handen een deegbal en zet deze opzij.
- Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en kneed deze met de handen door de deegbal. Vorm van de deegbal 12 deegballetjes en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Duw ten slotte met de handen of een vork de deegballetjes plat om koekjes te vormen. Bak de koekjes precies 10 minuten in de voorverwarmde oven. Als je de koekjes na het bakken uit de oven haalt zijn ze nog zacht, maar na 30-40 minuten afkoelen zijn ze krokant van buiten en smeuïg van binnen!
Bron: Lowcarbchef.nl (Geplaats met toestemming!)