Koolhydraatarme saucijzen broodjes

Zin in saucijzen broodjes? Dan heb ik een koolhydraatarme variant van heerlijke saucijzen broodjes voor je! Deze worstenbroodjes zijn niet moeilijk te maken en met dit recept maak je 16 mini saucijzen. Eetsmakelijk!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 140 gram amandelmeel
  • 100 gram geraspte mozzarella (kant en klaar in de supermarkt, niet zo’n natte bol)
  • 3 el boter
  • 4 ongekookte worsten in schakels
  • 0,5 theelepel zout

Hoe maak je de koolhydraatarme saucijzenbroodjes?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Smelt de mozzarella met boter in de magnetron. Het best werkt 30 seconden, mixen met spatel en weer 30 seconden.
  3. Meng het amandelmeel met zout en voeg dan de gesmolten mozzarella toe en 1 ei. Mix met een spatel tot het goed gemengd is.
  4. Strooi wat amandelmeel op bakpapier en leg daar de bol deeg op. Strooi nog eens wat amandelmeel erop tegen het plakken en doe het tweede bakpapier erop. Rol het nu uit tot een grote, dunne rechthoek van ongeveer 30x24cm. Snij dit in twee lange repen.
  5. Haal het velletje van de worsten af en leg per rechthoek 2 worsten in een rij. Druk ze aan zodat ze van rand tot rand lopen. Gebruik het bakpapier om het deeg rond de worstjes te rollen en vast te zetten. 
  6. Snij elke rol in 8 kleine stukjes. Splitst daarna het ei en bestrijk de mini saucijzenbroodjes met het eigeel.
  7. Bak voor 22 tot 25 minuten in de oven.

Voedingswaarde koolhydraatarme saucijzen broodjes

Voor 16 stuks reken ik per saucijzenbroodje ongeveer 3 gram koolhydraten en 12 gram eiwitten.
Dit hangt af van de gebruikte ingrediënten, dus bij twijfel reken het zelf na.

Bewaren

De worstenbroodjes kunnen drie dagen in de koelkast bewaard worden of drie maanden ingevroren.