Onderzoek: reverse vaccine voor Type 1 diabetes

Voor mijn blog lees ik behoorlijk wat artikelen die de diepte ingaan op bepaalde onderwerpen, zoals de invloed van hormonen op diabetes type 1. Niet alleen lees ik artikelen gerelateerd aan het onderwerp waar ik over wil schrijven, maar ook research papers, boeken, luister ik podcasts enzovoort. Hierdoor kom ik soms interessante dingen tegen die ik graag met je deel. Deze keer een onderzoek van Bart Roep over een reverse vaccine voor diabetes type 1.

Heb jij vroeger ook gehoord “over 5 jaar is diabetes type 1 vast genezen”? Ik heb hem nu al een paar keer gehoord, maar helaas. Ik moet bekennen dat ik daarom het diabetes onderzoek nieuws ook niet heel goed in de gaten houd. Iets met valse hoop zullen we maar zeggen. Maar, onderzoeker Bart Roep, iemand die je wellicht wel kent is langsgekomen in de TheSugarScience Podcast. Het gesprek met Bart Roep is zeker een aanrader om te luisteren voor wat laatste informatie en verrassende inzichten in het onderzoek naar diabetes type 1. Hieronder vind je de aflevering en de genoemde onderzoeken in de podcast.

Zie je het Spotify blokje niet? Dit is de direct link naar Episode 53: Bart Roep, PhD, Chan Soon-Shiong Shapiro Distinguished Chair in Diabetes, Director, The Wanek Family Project for Type 1 Diabetes – TheSugarScience Podcast- curating the scientific conversation in type 1 diabetes

Wil je de onderzoeken genoemd in de podcast lezen? Deze vind je hier:
Type 1 diabetes mellitus as a disease of the ╬▓-cell (do not blame the immune system?)
Faecal microbiota transplantation halts progression of human new-onset type 1 diabetes in a randomised controlled trial 

P.S. als je dit interessant vindt, volg mij dan ook op Instagram! Hier deel ik meer medische artikelen, podcasts en dergelijke over gezondheid en voeding (naast diabetes).