Schwarzwalder Kirsch taart Koolhydraatarm

Zin in een klassieke Schwarzwalder Kirsch taart? Deze kersentaart is ook koolhydraatarm te maken, perfect voor als je low carb of keto eet. Het kost even wat tijd, maar verder is het geen moeilijk recept!

Voor de koolhydraatarme Scharzwalder Kirsch heb je een springvorm van 24cm nodig.

Voedingswaarde:
voor 12 stukken reken ik per stuk 4,8 gram koolhydraten en 5,6 gram eiwitten.
Dit hangt af van de gebruikte ingrediënten, dus bij twijfel reken het zelf na.

Ingrediënten:

Voor de cakebodem: 

Voor de room: 

Voor de kersen laag: 

Hoe maak je de Schwarzwalder Kirsch taart koolhydraatarm?

  1. Doe alle ingrediënten voor de basis in een kom en roer alles tot een homogene massa ontstaat.
  2. Giet nu het deeg in de bakvorm en bak het 20-35
    minuten op 175 graden.
  3. Laat de cakebodem volledig afkoelen voordat u verder gaat.
  4. Pureer de helft van de kersen met het erythritol,en voeg dan de tweede helft van de kersen toe.
  5. Week de helft van de gelatine 5 minuten in koud water.
  6. Haal de zachte gelatine eruit, knijp het uit en smelt de gelatine met een scheutje heet water, zorg ervoor dat hij nooit kookt!
  7. Giet de vloeibare gelatine langzaam bij de kersensaus, terwijl je constant roert.
  8. Verdeel nu de kersenjam over de cakebodem en zet deze minimaal een half uur in de koelkast.
  9. Klop nu de slagroom met de erythritol stijf.
  10. Doe nu hetzelfde met de gelatine als met de kersen. Weken in koud water, uitknijpen en smelten met heet water.
  11. Verdeel de room gelijkmatig over de bessenpuree.
  12. Na ongeveer een uur in de koelkast zal de room ook hard worden en kun je de rand van de springvorm voorzichtig verwijderen.
  13. Bestrooi tenslotte de cake met cacaopoeder.

Heb je deze taart gemaakt? Tag mij op Instagram!